Під час другої хвилі жнив «Контінентал» планує зібрати 86 тис. га пізніх зернових культур

Під час другої хвилі жнив «Контінентал» планує зібрати 86 тис. га пізніх зернових культур

29 Жовтня 2020

На полях «Контінентал Фармерз Груп» триває збір пізніх зернових сільгоспкультур. Зокрема, продовжується обмолот соняшнику, сої та кукурудзи. Уже опрацьовано 66% від запланованих площ пізніх зернових по Компанії, а це понад 57 тис. га.

Окрім того, в агрохолдингу триває збір врожаю картоплі. Як повідомлялося раніше, «Контінентал Фармерз Груп» вирощує чіпсові, насіннєві та продовольчі сорти культури. Станом на сьогодні аграрії викопали більше 78% від загальної площі картоплі. Нагадаємо, під цю культуру в поточному виробничому сезоні у Компанії відведено більше 1,6 тис. га: понад 1 тис. га у Львівській області та 0,6 тис. га – у Тернопільській.

В «Контінентал» зазначають, що суттєво сповільнюють збір врожаю погодні умови. В порівнянні з минулим роком, цієї осені значно більша кількість опадів – через часті дощі техніка не може виїжджати в поле. Відповідно, коли завершиться цьогорічна збиральна кампанія, передбачити важко.

Паралельно на полях «Контінентал Фармерз Груп» уже завершили посів озимих ріпаку та ячменю під врожай 2021 року. Озиму пшеницю ще сіють. Ця культура займає найбільшу частку в структурі озимих агрохолдингу – 47 тис. га. Наразі посіяно 61% від запланованої площі.